Цікаве від бренду Gutalina

Манник на кефірі з фундуком

Рецепти
Рецепт простіше нікуди - змішав і випік! Як ви любите.
Дуже затишний рецепт. Такий домашній, простий і смачний 😌 рецепт манника на кефірі з ФУНДУКОМ
На форму діаметром 20 см
Для пирога:
320 г манки
350 мл кефіру
1 ст.л. розпушувача
1,5 ч.л. соди
1 ч.л. ванільного екстракту
1/2 ч.л. солі
3 великих яйця
225 г коричневого цукру
100 г обсмаженого фундука, крупно порубати;
вершкове масло для змащування форми

Для просочення:
125 мл кефіру
75 г коричневого цукру (я не додавала)
Пів чайної ложки екстракту ванілі

1️⃣ В глибокій ємності з'єднати манку з кефіром, додати розпушувач, соду, ванільний екстракт і сіль. Добре перемішати і відставити убік.

2️⃣ Яйця збити з цукром до отримання блідо-коричневої піни. Додати яєчну суміш в ємність з кефірною сумішшю і добре перемішати до однорідності.

3️⃣ Розігріти духовку до 180 °. Рясно змастити вершковим маслом дно і краї форми.

4️⃣ Влити тісто в попередньо змащену форму і зверху рівномірно розподілити фундук. Випікати в розігрітій духовці 35 - 40 хвилин, або до готовності. Дерев'яна шпажка при проколюванні пирога в центрі повинна вийти сухою.

5️⃣ Готовий пиріг вийняти з духовки і залишити у формі на решітці на 10 хвилин. Потім тонким ножем провести по колу форми і дістати пиріг з форми.
Повністю остудити на решітці.

6️⃣ Для просочення з'єднати інгредієнти в невеликій ємності і збити віночком до повного розчинення цукру. За допомогою столової ложки або кисті акуратно полити / просочити вгору пирога, даючи рідині увібратися (додатково я зазвичай роблю багато проколів звичайною зубочисткою).

7️⃣ Подавати пиріг кімнатної температури або охолодженим. Зберігати в холодильнику до трьох діб.

Смачного!
2021-05-04 13:07