Рецепт простіше нікуди - змішав і випік! Як ви любите. Дуже затишний рецепт. Такий домашній, простий і смачний 😌 рецепт манника на кефірі з ФУНДУКОМ На форму діаметром 20 см Для пирога: 320 г манки 350 мл кефіру 1 ст.л. розпушувача 1,5 ч.л. соди 1 ч.л. ванільного екстракту 1/2 ч.л. солі 3 великих яйця 225 г коричневого цукру 100 г обсмаженого фундука, крупно порубати; вершкове масло для змащування форми
Для просочення: 125 мл кефіру 75 г коричневого цукру (я не додавала) Пів чайної ложки екстракту ванілі ⠀ 1️⃣ В глибокій ємності з'єднати манку з кефіром, додати розпушувач, соду, ванільний екстракт і сіль. Добре перемішати і відставити убік. ⠀ 2️⃣ Яйця збити з цукром до отримання блідо-коричневої піни. Додати яєчну суміш в ємність з кефірною сумішшю і добре перемішати до однорідності. ⠀ 3️⃣ Розігріти духовку до 180 °. Рясно змастити вершковим маслом дно і краї форми. ⠀ 4️⃣ Влити тісто в попередньо змащену форму і зверху рівномірно розподілити фундук. Випікати в розігрітій духовці 35 - 40 хвилин, або до готовності. Дерев'яна шпажка при проколюванні пирога в центрі повинна вийти сухою. ⠀ 5️⃣ Готовий пиріг вийняти з духовки і залишити у формі на решітці на 10 хвилин. Потім тонким ножем провести по колу форми і дістати пиріг з форми. Повністю остудити на решітці. ⠀ 6️⃣ Для просочення з'єднати інгредієнти в невеликій ємності і збити віночком до повного розчинення цукру. За допомогою столової ложки або кисті акуратно полити / просочити вгору пирога, даючи рідині увібратися (додатково я зазвичай роблю багато проколів звичайною зубочисткою). ⠀ 7️⃣ Подавати пиріг кімнатної температури або охолодженим. Зберігати в холодильнику до трьох діб. ⠀ Смачного!