Робіть справи. Будьте суворішими до себе і добрішими до оточуючих.
А ось вам рецепт цієї ніжнятіни з повітряним заварним кремом і шоколадною, злегка липучою глазур'ю. 📝 Торт Чародійка На форму 20 см діаметром. Для тіста: 125 г борошна 150 г цукру 4 яйця 1 ч л лимонного соку 1 ч л розпушувача 3 ст л рослинної олії (рафінованої) . Для крему: 500 мл молока 5 жовтків (або 2 яйця, але буде рідкий крем) 100 г цукру 35 г крохмалю 50 г вершкового масла 1 ч л ванільного екстракту 100 г вершків 33% 1/2 ст л цукрової пудри . Для глазурі: 1/2 ст какао 1/2 ст молока 1/2 цукрової пудри 35 г вершкового масла • Приготування. Яйця з цукром помістити в ємність вогнетривку, в якій потім будете збивати. На водяній бані прогріти, помішуючи, до стану дуже легкого тепла і повного розчинення цукру. Зняти з бані, додати лимонний сік і збити до стану щільного пухнастого крему. Займає приблизно 10 хвилин ручним міксером. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти. У 2-3 заходи підмішати до яєчної маси дуже акуратними рухами від низу до верху. Після кількох ложок тіста змішати в окремій ємності з рослинним маслом. Цю суміш також акуратно підмішати до основної маси. Викласти тісто у форму, вистелену пергаментом на дні. Випікати 25-30 хвилин при 175С. Бісквіт остуджувати догори дном на решітці близько 7 хвилин. Потім виймаємо з форми (вздовж бортика пройтися ножем). Зняти пергамент. Остудити повністю. Потім обернути харчовою плівкою і прибрати в холод на 6-8 годин. . Для крему молоко змішати з ванільним екстрактом і половиною цукру довести до кипіння. Яйця гарненько розтерти з половиною цукру і крохмалем, поки підігрівається молоко. Влити гаряче молоко до яєць - швидко перемішати. Вилити назад в каструлю і варити пару хвилин до загустіння. Не припиняйте перемішувати крем. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури і додати масло, перемішайте. Перелити в чистий посуд і накрити плівкою в контакт. Остудити повністю в холодильнику. Збити вершки з цукровою пудрою і акуратно перемішати порціями з заварним кремом. . Бісквіт розрізати на 3 коржі. Відкласти трохи крему (для покриття зібраного торта), решта розділити на 2 рівні частини і промазати їм два коржі. Поверхня і торці покрити відкладеним кремом. Прибрати торт для охолодження на 8 годин. Для глазурі змішати в сотейнику всі інгредієнти до з'єднання, щоб не було грудочок. Нагріти, помішуючи. Додати вершкове масло, і проварити на середньому вогні до легкого загустіння. Зняти з вогню, дати глазурі охолонути (я варю з вечора, а вранці вже покриваю просочений торт). Залити охолоджений торт. Все готово! ✅. Легкий, як пір'їнка, бісквіт. Ніжний, як пушинка, крем. І дуже смачна шоколадна глазур, яка ще й блищить! Рецепт взято у Ірини Овчиннікової . Випікайте із задоволенням!