Цікаве від бренду Gutalina

Торт Чародійка

Рецепти
Робіть справи.
Будьте суворішими до себе і добрішими до оточуючих.

А ось вам рецепт цієї ніжнятіни з повітряним заварним кремом і шоколадною, злегка липучою глазур'ю.
📝 Торт Чародійка
На форму 20 см діаметром.
Для тіста:
125 г борошна
150 г цукру
4 яйця
1 ч л лимонного соку
1 ч л розпушувача
3 ст л рослинної олії (рафінованої)
.
Для крему:
500 мл молока
5 жовтків (або 2 яйця, але буде рідкий крем)
100 г цукру
35 г крохмалю
50 г вершкового масла
1 ч л ванільного екстракту
100 г вершків 33%
1/2 ст л цукрової пудри
.
Для глазурі:
1/2 ст какао
1/2 ст молока
1/2 цукрової пудри
35 г вершкового масла •
Приготування.
Яйця з цукром помістити в ємність вогнетривку, в якій потім будете збивати. На водяній бані прогріти, помішуючи, до стану дуже легкого тепла і повного розчинення цукру.
Зняти з бані, додати лимонний сік і збити до стану щільного пухнастого крему.
Займає приблизно 10 хвилин ручним міксером.
Борошно змішати з розпушувачем і просіяти. У 2-3 заходи підмішати до яєчної маси дуже акуратними рухами від низу до верху.
Після кількох ложок тіста змішати в окремій ємності з рослинним маслом. Цю суміш також акуратно підмішати до основної маси.
Викласти тісто у форму, вистелену пергаментом на дні.
Випікати 25-30 хвилин при 175С.
Бісквіт остуджувати догори дном на решітці близько 7 хвилин. Потім виймаємо з форми (вздовж бортика пройтися ножем). Зняти пергамент. Остудити повністю.
Потім обернути харчовою плівкою і прибрати в холод на 6-8 годин.
.
Для крему молоко змішати з ванільним екстрактом і половиною цукру довести до кипіння.
Яйця гарненько розтерти з половиною цукру і крохмалем, поки підігрівається молоко.
Влити гаряче молоко до яєць - швидко перемішати. Вилити назад в каструлю і варити пару хвилин до загустіння. Не припиняйте перемішувати крем.
Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури і додати масло, перемішайте.
Перелити в чистий посуд і накрити плівкою в контакт. Остудити повністю в холодильнику.
Збити вершки з цукровою пудрою і акуратно перемішати порціями з заварним кремом.
.
Бісквіт розрізати на 3 коржі.
Відкласти трохи крему (для покриття зібраного торта), решта розділити на 2 рівні частини і промазати їм два коржі.
Поверхня і торці покрити відкладеним кремом.
Прибрати торт для охолодження на 8 годин.
Для глазурі змішати в сотейнику всі інгредієнти до з'єднання, щоб не було грудочок.
Нагріти, помішуючи. Додати вершкове масло, і проварити на середньому вогні до легкого загустіння.
Зняти з вогню, дати глазурі охолонути (я варю з вечора, а вранці вже покриваю просочений торт).
Залити охолоджений торт.
Все готово! ✅.
Легкий, як пір'їнка, бісквіт.
Ніжний, як пушинка, крем.
І дуже смачна шоколадна глазур, яка ще й блищить!
Рецепт взято у Ірини Овчиннікової
.
Випікайте із задоволенням!
2021-06-02 17:11