Сиджу вранці за столом, снідаю, і думаю тільки про одне, як не з'їсти цей кіш весь і відразу ?! 😰 Багато готувала різних варіантів, за різними рецептами, але цей .... тісто, начинка (хоча у мене половина інгредієнтів взагалі не по рецепту 😄) - все дивовижно смачно! Але, якщо знати базу і мати почуття того, що і чим можна замінити - вийде ще смачніше! 😉 . І так, ділюся оригінальним рецептом і скажу які зміни робила я. Погнали! . 📝 Кіш з червоною рибою і броколі 🥦 Для тіста (воно універсальне, може зберігатися в морозилці до 30 днів) 200 г борошна 100 г холодного вершкового масла 5 ст. л крижаної води Дрібка солі 1 жовток (у мене без, але з ним тісто ще ніжніше) . Масло порубати з борошном і сіллю в крихту (роблю в блендері) Додати крижану воду, жовток - замісити тісто в грудку. Довго не місити. Тісто огорнути харчовою плівкою і дати відпочити в холодильнику 30-40 хвилин (пропустила цей крок в цей раз) Потім розкачати охолоджене тісто між двома листами пергаменту товщиною 0,3-0,4 см. Викласти в форму, зробивши бортики, наколоти виделкою. Поставити в морозилку на 5-10 хвилин, поки нагрівається духовка до 200С. Тісто накрити пергаментом, покласти на нього вантаж (горох, квасоля, інше). Це потрібно для рівномірного випікання основи, щоб вона не здувалася. Випікати 15 хвилин з вантажем, і ще 5-10 хвилин без нього. Основа повинна підрум'янитися. . Тим часом підготувати начинку: Червона риба 300 г (у мене було зовсім мало, близько 70 г філе. До речі, купую вже готові шматочки філе. Броколі 200 г (у мене була овочева суміш) Сир горгонзола 70 г (у мене був звичайний твердий) Яйця 3 шт Сметана 250 г (у мене було 60 г сметани і 190 г вершків 33% - їх у мене, як ви зрозуміли, знайти можна частіше в холодильнику 😄) Сіль, перець, прованські трави за смаком. Готуємо заливку, змішуючи Яйця зі сметаною, додаємо сіль, перець. Броколі промити, розділити на суцвіття. Рибу нарізати дрібними шматочками. Сир покришити руками або натерти на тертці (залежить від сиру, який ви використовуєте) Коли основа підрум'яниться, викласти на неї начинку і залити заливкою, посипати травами (у мене був чебрець). Запікати при 200 С 40-50 хвилин. Начинка повинна схопитися, але злегка тремтіти (у мене форма не глибока, нічого не «тремтіло» 😄) Дати трохи охолонути і можна подавати, а можна з'їсти все самому😜 . Аромат неймовірний! . P.S. Начинку можете готувати будь-яку - на ваш смак, настрій і наявність продуктів у холодильнику 😉 . Смачного!